Pulpamen – catering a škola vaření

Tentokrát jsme místo ulice vyrazili k sousedům do Kosmonos, kde se nachází provozovna Pulpamen, která se zabývá cateringem, kurzy vaření, tematickými večery nebo teambuildingy.

Pulpamen funguje již od roku 2014, kdy začínal s prodejem zavařenin jako chutney nebo džemy, které se prodávali na trzích v Mladé Boleslavi a nyní se dodávají na svatby a akce. Ve spojení se svatbami se přidal catering a po dlouhodobé návštěvě Asie se přidaly i kurzy vaření.

Pulpamen nabízí mnoho druhů kurzů vaření:

  • Tématické vaření
  • Italská kuchyně
  • Maso
  • Asie
  • Kurzy pro děti

Vařit se můžou naučit dokonce i děti od 7 let, kdy je samotný kurz postaven tak, že se naučí uvařit čtyřchodové menu (Plněná vejce s bylinkami, brokolicová polévka se sýrovými krutony, ricottové noky s kuřecím masem a sýrovou omáčkou, pohár z mascarpone s ovocem).

Samotného kurzu vaření se účastní najednou maximálně 8 lidí, kdy vládne vždy uvolněná atmosféra. V případě teambuildingu není problém účast až 20 lidí.

Kuřecí maso s thajskou bazalkou podle Pulpamen

V závěru rozhovoru jsem se nabídl, že bych si takový kurz vaření vyzkoušel a něco uvařil. Uvařil jsem jednoduchou rychlovku na thajský způsob, kterou podle mě zvládne každý. Pro úspěch přidávám i recept.

Kuřecí maso s thajskou bazalkou:

Omáčka:

  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce vody

Další ingredience:

  • 300 g kuřecího masa
  • 4 šalotky nebo 1 červená cibule
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 thajská červená chilli paprička (birds eye)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 svazek thajské bazalky
  • Limeta k podávání

Postup:

  1. V míse smíchejte ústřicovou, rybí a sójovou omáčku s cukrem a vodou.
  2. Maso nakrájejte na tenké nudličky nebo malé kousky (0,5 cm). Šalotku nebo cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno.
  3. Rozpalte větší hlubokou pánev, vlijte do ní olej a vsypte maso. Opékejte ho zprudka, aby se zatáhlo a zbarvilo lehce dohněda.
  4. Přidejte šalotku nebo cibuli, česnek a chilli. Krátce opečte dozlatova a přelijte směsí omáček a cukru. Vařte za stálého míchání zhruba 3–4 minuty.
  5. Když je maso hotové, přidejte listy bazalky a zamíchejte. Podávejte s jasmínovou rýží.

Dobrou chuť!

Autor

  • Většinou mě můžete vidět před kamerou s mikrofonem v ruce. Rád si s vámi popovídám na jakékoli téma. Váš názor mě zajímá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send this to a friend