Tentokrát jsme místo ulice vyrazili k sousedům do Kosmonos, kde se nachází provozovna Pulpamen, která se zabývá cateringem, kurzy vaření, tematickými večery nebo teambuildingy.
Pulpamen funguje již od roku 2014, kdy začínal s prodejem zavařenin jako chutney nebo džemy, které se prodávali na trzích v Mladé Boleslavi a nyní se dodávají na svatby a akce. Ve spojení se svatbami se přidal catering a po dlouhodobé návštěvě Asie se přidaly i kurzy vaření.
Pulpamen nabízí mnoho druhů kurzů vaření:
- Tématické vaření
- Italská kuchyně
- Maso
- Asie
- Kurzy pro děti
Vařit se můžou naučit dokonce i děti od 7 let, kdy je samotný kurz postaven tak, že se naučí uvařit čtyřchodové menu (Plněná vejce s bylinkami, brokolicová polévka se sýrovými krutony, ricottové noky s kuřecím masem a sýrovou omáčkou, pohár z mascarpone s ovocem).
Samotného kurzu vaření se účastní najednou maximálně 8 lidí, kdy vládne vždy uvolněná atmosféra. V případě teambuildingu není problém účast až 20 lidí.

V závěru rozhovoru jsem se nabídl, že bych si takový kurz vaření vyzkoušel a něco uvařil. Uvařil jsem jednoduchou rychlovku na thajský způsob, kterou podle mě zvládne každý. Pro úspěch přidávám i recept.
Kuřecí maso s thajskou bazalkou:
Omáčka:
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce vody
Další ingredience:
- 300 g kuřecího masa
- 4 šalotky nebo 1 červená cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 1 thajská červená chilli paprička (birds eye)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 svazek thajské bazalky
- Limeta k podávání
Postup:
- V míse smíchejte ústřicovou, rybí a sójovou omáčku s cukrem a vodou.
- Maso nakrájejte na tenké nudličky nebo malé kousky (0,5 cm). Šalotku nebo cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno.
- Rozpalte větší hlubokou pánev, vlijte do ní olej a vsypte maso. Opékejte ho zprudka, aby se zatáhlo a zbarvilo lehce dohněda.
- Přidejte šalotku nebo cibuli, česnek a chilli. Krátce opečte dozlatova a přelijte směsí omáček a cukru. Vařte za stálého míchání zhruba 3–4 minuty.
- Když je maso hotové, přidejte listy bazalky a zamíchejte. Podávejte s jasmínovou rýží.
Dobrou chuť!